موفقیت در دنیای مجازی با یک دامنه خوب آغاز می شود! دامنه نام اختصاصی سایت شماست که نشان دهنده هویت یا محصول و خدمات شماست. ثبت دامنه اولین قدم برای راه اندازی وب سایت شماست. دامنه دارای دو قسمت است؛ قسمت اول نام انتخابی است که شما با توجه به موضوع وبسایت و سلیقه خود آن را انتخاب می نماید؛ مانند avestahost و قسمت دوم پسوند قراردادی ملی یا بین المللی است که از دو تا شش حرف تشکیل شده است. پسوند IR رایج ترین پسوند ملی و پسوندهای net ، org ، com از رایج ترین پسوند های بینالمللی هستند.
سرویس هاست لینوکس جهت ارائه خدمات به وب سایت هایی با بازدید و مصرف معمولی از منابع سرور است که کدنویسی و برنامه نویسی آن بر پایه سیستم عامل لینوکس و با زبان های برنامه نویسی php و HTML سازگار می باشد. در صورتی که از CMS های متن باز مانند وردپرس ، جوملا ، دروپال ، دیتالایف و … به زبان های PHP و یا CGI و Perl استفاده میکنید ما این هاست لینوکس را به شما پیشنهاد می کنیم که از کنترل پنل cPanel استفاده می کند و وب سرور آن LiteSpeed می باشد.
هاست ویندوز به نوعی خدمات میزبانی گفته می شود که سیستم عامل سرور از خانواده Windows Server است. مدیریت هاست ویندوز از طریق محیط تحت وب گرافیکی و قدرتمند Plesk انجام می شود که در تمام سیستم عامل ها بدون نیاز به اطلاعات فنی قابل استفاده است. از هاست ویندوز جهت اجرای فایل ها و نرم افزار های تحت وب HTML ، ASP.NET ، ASP همراه بانک اطلاعاتی Microsoft SQL استفاده می شود. همچنین برای نصب نرم افزارهای های تحت وب مانند Dotnetnuke شما به هاست ویندوز نیاز دارید. این نوع خدمات میزبانی بیشتر برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب مسلط به ASP.NET استفاده می شود
آیا تمایل دارید صاحب یک هاستینگ معتبر شوید؟ آیا در حال حاضر سرویس میزبانی وب (هاست) را به مشتریان خود ارائه می نمایید و می خواهید طیف وسیعی از خدمات میزبانی وب مانند هاست لینوکس ، هاست ویندوز ، دامنه ، سرورمجازی ، SSL و... را بدون هزینه به سرویس های خود بیافزائید؟ شما می توانید با دریافت نمایندگی یا ریسلر از مزیت های فوق العاده ای بهرمند شوید.
سرور مجازی - VPS یا Virtual Private Server نوعی خدمات میزبانی است که در آن یک سرور فیزیکی با مشخصات سخت افزاری قدرتمند به وسیله نرم افزار های مجازی ساز و فناوری مجازی سازی یا Virtualization به سرور هایی کوچکتر تقسیم می شود. این سرور ها تماما از سخت افزار سرور اصلی استفاده می کنند و منابع سخت افزاری سرور اصلی مانند هارد ، پردازنده ، رم ، شبکه و ... بین این سرور ها تقسیم می شود.هر کدام از سرور ها از نظر نرم افزاری و سیستم عامل کاملاً مستقل هستند و هیچ اشتراک یا وابستگی به یکدیگر ندارند
(Secure Socket Layer)SSL به معني "لايه اتصال امن" در واقع یک پروتکل امنیتی استاندارد بر پایه رمزنگاری است که توسط شرکت Netscape به منظور برقراري ارتباط امن ميان سرويس دهنده (Server) و سرويس گيرنده (Client) در اينترنت ابداع شده است. چنانچه در وب سایت خود اطلاعات مهم و یا محرمانه ای را از بازدید کنندگان وب سایت خود دریافت می کنید (مانند مشخصات فردی یا اطلاعات مالی)، چنانچه به دنبال جلب اعتماد مشتریان و درآمد بیشتر هستید، چنانچه به دنبال افزایش رتبه و SEO سایت خود هستید (طبق آخرین گزارش از وبسایت رسمی گوگل)، چنانچه یک فروشگاه اینترنتی دارید و به دنبال گرفتن نماد اعتماد دوستاره eNamad هستید ، شما نیاز به گواهی SSL دارید.
سیستم وب کنفراس یا همان وبینار امکان برگزاری جلسات ، آموزش ها ، ارتباطات و … را به صورت تصویری و صوتی و متنی فراهم می کند. از طریق اینترنت و یک دستگاه هوشمند نظیر کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت ، موبایل و … به راحتی می توانید با دانشجویان و همکاران خود در ارتباط باشید و جلسه مربوطه را مدیریت نمایید.
در سرویس های هاست اشتراکی برای هر وب سایت میزان منابع خاصی در اختیار هر اکانت قرار می گیرد. این منابع دارای میزان خاصی از CPU، RAM و هارد دیسک و تعداد پردازش های (Process) همزمان بر روی آن وب سایت می باشند، به همین دلیل بررسی میزان منابع مصرفی سایت حایز اهمیت است تا شما سایت خود را بر اساس آن بهینه کنید و در صورت نیاز سرویس هاست خود را ارتقا دهید، زیرا سرعت وب سایت و قدرت هاست از جمله مواردی هستند که روی عملکرد کلی سایت اثر می گذارند.
ما در این مقاله به شما نحوه بررسی و مشاهده منابع مصرفی سایت در هاست لینوکس سی پنل را آموزش می دهیم.
۱- ابتدا وارد کنترل پنل هاست لینوکس سی پنل خود شوید.
۲- سپس از قسمت Metrics بر روی گزینه Resource Usage کلیک کنید.
برای مشاهده جزییات میزان منابع مصرفی همراه با نمودارهای گرافیکی آن بر روی «Details» کلیک نمایید.
در صفحه باز شده همانند تصویر زیر می توانید از قسمت “timeframe” بازده مدنظر برای نمایش نمودارها را انتخاب کنید. به صورت پیش فرض سی پنل جزییات مربوط به میزان مصرف منابع را برای روز جاری نمایش می دهد.
اطلاعاتی که در صفحه Current Usage سی پنل قرار دارد در رابطه با میزان منابع مصرفی وب سایت شما می باشد که شامل موارد زیر است:
۱- CPU (CPU Usage)
این قسمت مربوط به بیشترین میزان مصرفی منابع CPU است که برای هر حساب کاربری اختصاص داده شده است. مصرف بیش از حد از منابع CPU می تواند باعث ایجاد اختلال و کندی در سرور شود.
IO (Input / output Usage) -2
میزان توان یا سرعت انتقال داده ( خواندن/نوشتن اطلاعات سایت) بین هارد دیسک و RAM در قالب I/O Usage تعریف میشود.
Entry Processes- 3
این بخش مربوط به پردازش های ورودی سایت شما و تعداد پردازش های ورودی به سایت در هر ثانیه می باشد. هنگامی که ۱۰ کاربر درخواست بازکردن ۱ صفحه را داشته باشند میزان Entry Process برابر ۱۰ می باشد.
Physical Memory Usage -4
در این بخش می توانید میزان حافظه فیزیکی که توسط فرآیندهای در حال اجرا اشغال شده است را مشاهده کنید.
Processes- 5
این بخش تعداد پردازش های سایت را محدود می نماید. زمانیکه تعداد پردازش در یک بازه زمانی به بیشترین حد خود برسد فرآیند جدید برای سرور انجام نخواهد شد تا زمانی که Processes های موجود تمام شوند. این فرآیند باعث جلوگیری از بروز حملات DDOS می شود.
Faults- 6
این بخش تعداد Entry Processes و virtual RAM نادرست میباشد که به وسیله سیستم ثبت شده است. برای بررسی نوع خطا از این نمودار استفاده کنید.
به دلیل پرشدن cpu و درخواست بیشتر این خطا نمایش داده می شود.
تمام Entry Process ها درگیر می باشد و سایت با خطا مواجه شده است.
در این حالت علت خطا این است که virtual memory پر شده است. کاربران در این مواقع با خطای maximum memory allocated روبرو می شوند.
زمانیکه Process آزاد وجود نداشته باشد، این خطا رخ می دهد. کاربران در این حالت عموما با خطای ۵۰۳ یا ۵۰۰ روبرو خواهند شد.
Physical memory به طور کامل پر شده است و امکان انجام درخواست جدید وجود ندارد. در این زمان ممکن است با خطای ۵۰۳ یا ۵۰۰ روبرو شوید.
حجم مربوطه درگیر شده است و ممکن است سایت با کندی یا خطا مواجه شود.
محدودیت های IOPS تعداد کل عملیات خواندن/نوشتن در ثانیه را محدود می کند. زمانی که به حد مجاز رسید، عملیات خواندن/نوشتن متوقف می شود و در این زمان خطا رخ می دهد
در قسمت بالای صفحه با کلیک روی Snapshots می توانید عکس های فوری مربوط به میزان منابع مصرفی وب سایت خود را در بازه های زمانی مختلف مشاهده و بررسی نمایید.
Snapshots دارای سه بخش زیر است:
Process list : تمام process های درگیر در آن لحظه زمانی به همراه درصد استفاده آن ها از CPU و RAM، مشاهده می شود.
Database Queries : کوئری های زمانبر دیتابیس را نمایش می دهد.
HTTP Queries : این بخش نشانده این است که چه آدرس هایی از سایت برای چند ثانیه در حال اجرا بوده و متد استفاده شده آنها چه مواردی بوده است.
کاربران اوستا هاست می توانند به آسانی از طریق سی پنل هاست خود میزان منابع مصرفی سایت خود را مشاهده و بررسی نمایند و اگر حداکثر مصرف منابع فعلی را دارند و با کندی سرعت و اختلال در عملکرد سایت خود مواجه هستند، در ابتدا سعی نمایید وب سایت خود را بهینه سازی نمایید . به عنوان مثال شما اگر از وردپرس استفاده می نمایید ، می توانید با بررسی خطا ها و آدرس های خطا در صفحه Resource Usage اقدام به عیب یابی مشکلات وردپرسی خود نمایید که اکثرا مربوط به افزونه ها می شود.
ولی در صورتی که وب سایت شما به دلیل بازدید لحظه ای و یا مداوم دارای خطای منابع شده است ، توصیه ما ارتقا به هاست وردپرسی و یا پلن های بالاتر هاست وردپرس می باشد.